Ο αγώνας για την επιβολή των μεταλλαγμένων είναι στην ουσία ένας υπόγειος πόλεμος με στόχο μιας άλλης μορφής ηγεμονία, μέσω του ελέγχου της διατροφής ιδιαίτερα των φτωχότερων πληθυσμών. “Κάθε φορά που αλλάζει ο Υπουργός Γεωργίας στην Ελλάδα ο πρώτος που θα πάει να τον επισκεφτεί είναι ο Αμερικανός Πρέσβης και ο δεύτερος που θα πάει είναι η Μονσάντο, οι εταιρείες οι πολυεθνικές που προωθούν τα γενετικώς τροποποιημένα προϊόντα”, λέει η Μυρτώ Πισπίνη, υπεύθυνη της Greenpeace για τα μεταλλαγμένα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Κύπρου, που το ενδεχόμενο τα μεταλλαγμένα να τοποθετούνται σε διαφορετικά ράφια κόντεψε να προκαλέσει… θερμό επεισόδιο με τις ΗΠΑ.
Καθώς η ανησυχία των καταναλωτών για την ποιότητα της διατροφής ολοένα και εντείνεται νεότερες μελέτες αποδεικνύουν τις καταστροφικές επιπτώσεις για την ανθρώπινη υγεία από την κατανάλωση γενετικά τροποποιημένων τροφών. “Μόλις ολοκληρώσαμε μια έρευνα σε περιοχές που καλλιεργούν γενετικά τροποποιημένο βαμβάκι. Οι αγρότες που χειρίζονται το βαμβάκι υποφέρουν από σοβαρές αλλεργίες. Φανταστείτε τι θα παθαίναμε αν έπρεπε να το φάμε ”, λέει στον Στέλιο Κούλογλου η παγκοσμίου φήμης πυρηνική φυσικός και πολέμια των μεταλλαγμένων, Βαντάνα Σίβα.
Η ποιότητα αυτών που τρώμε πάντως πάει από το κακό στο χειρότερο. Τα γιαούρτια δεν είναι πια γιαούρτια, τα παγωτά δεν είναι παγωτά. Και οι ετικέτες λένε μισή αλήθεια
Τα βιολογικά προϊόντα θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια λύση στο πρόβλημα της τροφής μας, αν οι έλεγχοι και η διαδικασία πιστοποίησης διασφάλιζαν την ποιότητά τους. Το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησε αναλύσεις για να διαπιστώσει αν τα βιολογικά είναι “καθαρά”.
πηγή: εδώ