Σελίδες

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΒΛΑΚΟΛΟΓΙΑ

Παρατηρώ τον χαμό που γίνεται με το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας και θέλω να μοιραστώ μερικές σκέψεις. 
Μου κάνει φοβερή εντύπωση η υποκρισία και ο σκοταδισμός των κατ επίφαση υπέρμαχων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών. 
Πως γίνεται όλως τυχαίως κάθε τι ορθόδοξο να ενοχλεί και να θέλουν να το εξαφανίσουν; Τυχαίο; Δεν νομίζω! 
Δεν τους πειράζουν ούτε το σκληρό ισλάμ με τα ποτάμια αίματος,
ούτε η δεισιδαιμονία της αστρολογίας που εισβάλλει καθημερινά...
στα σπίτια μας – να θυμηθώ να μην προσεγγίσω καμία γυναίκα αυτή τη βδομάδα γιατί ο ωροσκόπος μου κόβει βόλτες στον Ωρίωνα και το ζώδιο μου πίνει φρέντο στον Κένταυρο 8 και θα φάω χυλόπιτα – και μας κάνει πλύση εγκεφάλου με μη επιστημονικές αηδίες. Επιστήμονας είναι ο αστρονόμος και όχι ο αστρολόγος. Αυτή η αθλιότητα δεν σας πειράζει. Η Ορθοδοξία ως ζωντανή αλήθεια σας καίει όπως το αλάτι την ανοιχτή πληγή.  

Δεν τους ενοχλεί κάθε ανατολίτικη θρησκεία που μας έχει έρθει ως trendy lifestyle ( Γιόγκα, ρεϊκι, φενγκ σουι ) και τους πείραξαν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας. 

Ωραία λοιπόν! Ζούμε στην εποχή που ακμάζει η αριστερίζουσα εθνομηδενιστική θολοκουλτούρα του τίποτα και τα αποτελέσματα είναι προφανή: Κοινωνική, πνευματική, ηθική παρακμή. Αυτή είναι η κοινωνία μακριά από τον Θεό, αυτή έχουμε. 

Καλώς ή κακώς έχουμε ακόμα το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα λέει ότι η επίσημη θρησκεία  στην Ελλάδα είναι Χριστιανική Ορθόδοξη. Για αυτό και οι τιμές. 

Όσο για τον Άγιο Σάββα, όποιος έχει πάει σε νοσοκομείο για κάποιον δικό του, σίγουρα μια ευχή την έχει κάνει «να σε βοηθήσει ο Θεός» και ας μην πολυπιστεύει. Το σκήνωμα της Αγίας Βαρβάρας πήγε στον Άγιο Σάββα κατόπιν πρόσκλησης και όχι νταηλίκι. Ενοχλούνται λέει ασθενείς άλλων δογμάτων ή άθεοι. Μήπως τότε να γκρεμίσουμε και όλες τις Εκκλησίες μας και τα Μοναστήρια μας επειδή ενοχλούνται να τα βλέπουν; Αυτός είναι ο πραγματικός σκοταδισμός! Αφού είναι προοδευτικά πνεύματα ( χαχαχα)  γιατί τους ενοχλεί που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού θέλει να πάει να προσκυνήσει; Γιατί ακριβώς διαμαρτύρονται;

«Α, να, το εμπόριο της πίστης, θα πλουτίσουν οι παπάδες» και συναφείς βλακείες. Λες και υπάρχει πορτιέρης που αν δεν του δώσεις 100 ευρώ δεν σε αφήνει να προσκυνήσεις. Πάτε καλά; ΑΜΑ θέλεις  ανάβεις κεράκι και ΑΜΑ θέλεις αφήνεις 5-10 σεντς. Και πάλι: Είπαν οι άνθρωποι πως αντί κεριού μπορεί ο καθένας να φέρει από ένα κουτί φάρμακα προς ενίσχυση των απόρων. 

Στην εποχή της κρίσης, δύο πυλώνες κρατάνε ακόμα την Ελλάδα όρθια. Και οι δύο βάλλονται πανταχόθεν. Η οικογένεια και η Εκκλησία. Άπειρες μερίδες φαγητού έχουν μοιραστεί όλα αυτά τα χρόνια από την Εκκλησία. Φάρμακα, ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα. Αλήθεια, ποιο είναι το φιλανθρωπικό έργο των οργανώσεων της αριστερίζουσας εθνομηδενιστικής θολοκουλτούρας του τίποτα; Μόνο σε αντιορθόδοξες και ανθελληνικές ανακοινώσεις τους ακούμε. Ή σε κάποια «δράση» με κάμερες και μετά στη λήθη. 

Να πω και ένα μεγάλο μπράβο στην Ειρήνη Μερκούρη. Την κοπέλα ούτε την ξέρω, ούτε είμαι οπαδός των τραγουδιών της. Μπορεί να μην είναι απόφοιτος του Χαρβαρντ και να μην εκφράζεται με επικολυρικά λεκτικά σχήματα αλλά η ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΗΣ στον κόσμο της χαμερπούς τηλεόρασης και του σαθρού lifestyle είναι μια ελπίδα… 

 Όταν ο έβδομος Άγγελος θα σαλπίσει την έβδομη σάλπιγγα, τίποτα δεν θα φυτρώνει πάνω στη στάχτη… 

Υγ1. Δεν είχα σκοπό να πάω αλλά με τέτοια λυσσαλέα επίθεση θα τρέξω να προσκυνήσω ταπεινά τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας. 

Υγ2. 8 βουλευτές του Συρίζα ( για να τους θυμόμαστε: Γεράσιμος Μπαλαούρας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Φωτεινή Βάκη, Αννέτα Καββαδία, Φρόσω Καρασαρλίδου, Αγλαΐα Κυρίτση, Στέφανος Σαμοΐλης και Μερόπη Τσούφη ) έβγαλαν ανακοίνωση και ενοχλούνται λέει που το Άγιο Φως έρχεται αεροπορικώς από τα Ιεροσόλυμα. Αυτό τους πείραξε. Τα δικά τους αυτοκινητάκια πάρα την εντολή του Τσίπρα δεν λένε να τα αφήσουν όμως… Υποκριτές! 

Υγ3. καΠΟΤΕ ίσως γίνει κατανοητό ότι η Ορθοδοξία δεν μας έχει ανάγκη. Εμείς την έχουμε…

2 σχόλια: